JUHTKIRI: Juhtimiskriis Jõhvis

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Jõhvis on pool aastat pärast valimisi jõutud juhtimiskriisini − nii võib öelda, vaadates, mis toimub vallavalitsuses.

Pealtnäha on kõik rahulik ja toimiv. Ning isegi opositsiooni poolt praegusele vallavalitsusele esitatud umbusaldusavaldus, mis kahe nädala pärast hääletusele läheb, ei tohiks ju tähendada midagi tõsist, teades, et koalitsioonil on volikogus selge ülekaal. Ja väheusutav, et koalitsioon toetab tema enda paika pandud valitsuse kukutamist.

Ent sellegipoolest tõdevad opositsiooni ja koalitsiooni esindajad, et praegune vallavalitsus ei toimi piisavalt ning vallavanem on nõrk.

Sel nädalal astus abivallavanema kohalt tagasi Aivo Tamm. Aga ärimees Nikolai Ossipenkol, kelle valimisliidu kontrolli alla see koht kokkuleppeliselt kuulub, pole lihtne leida sinna tugevat kandidaati. Kultuuri, spordi ja hariduse eest vastutava abivallavanema koht kuulub koalitsioonileppe kohaselt Niina Neglasoni valimisliidule ja siingi on kuulda nurinaid, et sellel ametikohal olev Riina Sooäär pole oma tegevusega piisavalt nähtaval.

Tõenäoliselt saame veel sel aastal näha kaadrimuudatusi Jõhvi vallavalitsuses − vähemalt poliitiline tellimus selleks on olemas. Koalitsioon püüab praegu näidata ennast tugeva ja enesekindlana, ometi on tema nõrkuseks see, et tegusa vallavalitsuse mehitamiseks pole tal piisavalt tugevaid kandidaate võtta. Samuti kahjustab praegust koalitsiooni ilmselt erinev arusaam sellest, missuguse põhimõtte järgi valida vallajuhte. Soov omada vallavalitsuse liikmete seas sõnakuulelikke käsutäitjaid pärsib ka näiteks vallavanema koha täitmiseks konkursi korraldamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles