JUHTKIRI: Jälle võimupööre?

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Jõhvis räägitakse taas võimuvahetusest olukorras, kus praegune võim on ametis saanud olla veidi üle kahe kuu. Selge, et opositsiooni asi ongi kritiseerida ja võimaluse korral ise võimule tulla.

Praegu kinnitatakse, et umbusaldamiseks on hääled koos. Mis tähendab, et opositsioon peab enda poolele saama veel vähemalt neli volikogu liiget. Seega pole võimuliidus heldele rahakülvile vaatamata siiski kõik praeguse juhtimisega rahul.

Kuigi vallavanem Martin Repinski kinnitas võimule saades, et mingit Jõhvi kohtlajärvestamist ei tule, on juba esimese kahe kuuga selge, et tema ajal võeti üle naaberlinnas kasutuses olevad võimunipid (ostetud lojaalsus, "ebausaldusväärsete" inimeste väljavahetamine, kingituste tegemine enda populaarsuse tõstmiseks ning muidugi isikliku materiaalse heaolu maksimaalne kasvatamine).

Abivallavanem Jelena Bezvoditskaja ütles, et üldtunnustatud poliitiline kultuur näeb ette, et vallavalitsusele antakse sada kriitikavaba päeva, et ta saaks sisse elada, ning selles mõttes on tal õigus, et demokraatlikes ühiskondades nii on. Opositsioon omakorda ütleb, et umbusaldusega ei saa viivitada, muidu tassivad praegused võimurid Jõhvi eelarve kingitusteks ja muudeks hüvedeks laiali ning vahetavad kompetentsed ametnikud-töötajad lõplikult oma ustavate jüngrite vastu.

Jõhvi volikogu koosseis on läinudsügiseste valimiste järel kujunenud selliseks, et siin ei pruugi pikemaajalist stabiilsust tulla enne, kui 2021. aastal on toimunud järgmised valimised.

Igal juhul ei tee sellised võimuheitlused Jõhvi mainele ega ka arengule sugugi head. Seda juba ka ametnike seisukohast, kes päevast päeva selle arengu nimel tööd teevad, olgu siis hariduse, sotsiaal-, majandus-, kultuuri- või mõnes muus valdkonnas. Kes saakski oma tööd rahulikult teha, kui samal ajal peab mõtlema sellele, kes homme su ülemus on ja kas võimuvahetus töökohta ei ohusta?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles