Ossipenko firma kuulutati Tallinna prügiveohanke võitjaks

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Ossipenko.
Nikolai Ossipenko. Foto: Peeter Lilleväli

Tallinna keskkonnaamet kuulutas linna prügiveohanke võitjaks odavaima pakkumise teinud Nikolai Ossipenko ettevõtte OÜ Ekovir.

Ossipenko firma saab õiguse vedada prügi viies pealinna prügiveopiirkonnas: Haaberstis, Kesklinnas, Kristiines ja kahes piirkonnas Põhja-Tallinnas, kirjutab Delfi.

Konkursil osalenud ettevõtjad on Tallinna linnavalitsusele mõista andnud, et komisjoni otsus vaidlustatakse igal juhul ja igas etapis.

Konkurendid näevad Ekoviri odava pakkumise taga hämaraid kokkumänge, mille tagajärjel ei pruugi lõpptarbija sugugi võitjaks osutuda. „Mul on selline kahtlus, et kas äkki pole Ekovir arvestanud, et kui suured on pealinnas prügi äraveo kulutused,” on Eesti Päevalehele öelnud Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg.

Veolia tegevjuht Argo Luude on spekuleerinud võimalusega, et linn ja Ekovir võivad ette valmistada skeemi, kus konkursil ühe hinnaga võites võib lõpptulemusena hind tarbijale isegi tõusta.

Luude arvates võivad praegusel ajal käia poliitilised mängud, mille telgitagused ulatuvad prügiveost tunduvalt kaugemale. „Ekovir pole kunagi ühelgi hankel osalenud ja tekib küsimus, miks ta tuleb turule, kus ta peab lepingu täitmiseks investeerima ligikaudu 1,5 kuni 2 miljonit eurot ainuüksi tehnikasse. Samal ajal aga pakutakse välja hinnad, mis on pehmelt öeldes naeruväärsed — kusagil on siin tagatoalepped teistsugusteks arenguteks,” sõnas Luude.Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu näeb aga kogu Ossipenko nimega hirmutamise taga järjekordset räpast prügisõda, kus konkurendid üritavad enda positsioone hoida, mille tõestuseks on ka senise konkursi tegemise venitamine ja prügiveoga seotud hangete puhul esitatavad vaidlustused.

Hankekonkursil osalesid ka etevõtted Prügivedu OU, OU Adelan Pruigiveod, Ragn-Sells AS, Eesti Keskkonnateenused AS (endise ärinimega Veolia Keskkonnateenused AS) ning Tšehhi firma Komwag, kes kõrvaldati menetlusest puuduvate dokumentide tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles