Jõulukingiks maavanem

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Regionaalminister Siim Kiisler tegi jõulude eel idavirulastele pühadekingituse - lõpuks ometi jõudis ta selgusele, kes võiks sobida Ida-Virumaa järgmiseks maavanemaks. Andres Noormägi on peaaegu Ida-Virumaa oma poiss. Kuigi ta elab oma perega pealinnas, on ta Ida-Virumaalt pärit ja viimased seitse aastat ka Narva-Jõesuus linnapeaks käinud.

Kas ja kui palju võib asjaolu, et Kiisler tuli oma erakonnakaaslasest kandidaadiga välja, ilma et oleks seda võimuliidu teise osapoole, Reformierakonnaga kooskõlastanud, tekitada probleeme Noormägi kandidaaturi kinnitamisega valitsuses, on keeruline hinnata. Vaevalt et Ida-Viru maavanema koht oleks nii tähtis, mille pärast võimuliit lõhki läheks või tõsiselt tülli pööraks. Väikest naginat võib see aga ikkagi tekitada ja vahel võib ka pisiasi paisuda suurema konflikti ajendiks.

Küll on aga viimaste päevade uudiste taustal märkimisväärne, et IRL üritab oma mõjujõudu Ida-Virumaal kasvatada. Noormägi kandidatuuri kõrval on siit tõusmas riigikogusse asendusliikmena ka Kaja Kreisman. Kuigi IRL omab Ida-Virumaa valijate seas vaid kümneprotsendilist toetust, on tekkimas olukord, et parlamendis on sel erakonnal koguni kaks siit valitud saadikut. Ehk aitab Kreisman ka Erki Noolele meelde tuletada, kus asuvad viimase valijad. Valimistejärgse esimese aktiivsustuhina järel on Noolt Ida-Virumaa huvide eest seismas üha harvemini märgata.

Valitsuserakonna suurem huvi Ida-Virumaa vastu peaks teoreetiliselt maakonnale kasuks tulema. Iseasi on, millisel moel see avaldub. Noormägi kavatsused tunduvad igatahes paljutõotavatena. Aga kellel need ametisse asumise alguses sellised poleks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles