Mõistlik koostöö

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse kaevurite päeva pidustused olid läbi ajaloo rahvarohkeimad ning kuigi sellel osalenute arvu on võimatu täpselt kindlaks teha, räägivad optimistid 50 000st, pessimistidki aga ei julge latti alla 30 000 osalenu lasta.

Kindlasti oli oluline osa tänavuse rahvamassi kokkutulemisel ka õhtu peaesinejal, 1980ndate superstaaril Thomas Andersil, kelle esinemise ajaks oli kogu lavaesine nõlv kaetud tiheda inimmassiga.

Ja mis on üsna meeldiv üllatus, tuleb nentida, et peol ei juhtunud õnnetusi, kus keegi oleks kõvasti kannatada saanud. Mis on tegelikult röögatut inimhulka arvestades isegi erakordne ja näitab, et kaevurite päevale tulnud oskavad pidutsemisel piiri pidada.

Oma elujõudu tõestav kaevurite pidu Toila pargis on kõige populaarsem rahvaüritus meie piirkonnas ja see on siinse põlevkivitööstuse omamoodi tasu kaevuritele, nende peredele ja lähedastele selle raske töö eest, mis annab meie riigile valgust ja soojust. Samal ajal jätab tööstus oma saastunud jälje ka siinsele elukeskkonnale.

Seetõttu oleks loogiline, kui ka Eesti Energia, kes ju aastaid tagasi selle peo korraldamisest distantseerus, võtaks VKG kõrval koha sisse ning annaks oma panuse kaevurite päeva tähistamisse. See oleks väike, aga märgatav nüanss, tõestamaks, et ka selle energiafirma mõtlemises on sotsiaalset mõõdet ja vastutustunnet kogu regiooni käekäigu eest. Õnneks on esimesed sammud selliseks koostööks ka tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles