Valik ajutise ebamugavuse ja hinnatõusu vahel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Lilleväli
Foto: Peeter Lilleväli

VKG Soojus on sel aastal teinud pika sammu soojustorustike ajakohastamiseks oma  võrgupiirkonnas.

Ettevõte investeeris torustike rekonstrueerimisse Ahtmes ja Jõhvis 2,4 miljonit eurot ning Järve linnaosas 1,8 miljonit eurot. Märkimisväärse osa - üle 1,5 miljoni euro - panustasid torude vahetusse keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) kaudu Euroopa riikide maksumaksjad.

See panus torustike moderniseerimisse on ülioluline, kuna panustatud summa ei kajastu soojuse hinnatariifis. Ilma toetuseta kallineks võrgupiirkonna soojuse hind.

Rekonstrueerimistöödega saime Ahtmes ja Jõhvis kiiremini pihta hakata, kuna see projekt oli jätkuks juba eelnevatel aastatel alustatule ja viidi sel aastal õnnelikult lõpule. Järve linnaosa projekt oli aga uus ning projektiga seotud bürokraatia võttis mõnevõrra rohkem aega, kui eeldasime.

Siiski teadsime juba kevadel, et Järve linnaosas venivad toruvahetused septembri lõpuni välja ning soojusega varustamine võib olla häiritud. KIKiga kokkulepitud tööde mahtusid VKG Soojus siiski muutma ei hakanud, sest torud Järve linnaosas vajasid hädasti väljavahetamist ning parem on seda tööd teha Euroopa Liidu toetusega kui meie kliendi raha eest.

Raha kasutamisega on paraku seotud tähtaeg - kõik torustikuremondid koos KIKiga tuleb meil läbi viia selle aasta jooksul, seega on projekti lõpptähtaeg selle aasta lõpp ning järgmiseks aastaks planeeritud töid lükata ei olnud võimalik.

Kuigi torustiku mõnedes lõikudes hakati töödega pihta alles septembri alguses, peaksid selle artikli ilmumise ajaks kõik Järve linnaosa kliendid soojust juba saama. See tähendab, et toruvahetused on lõpule viidud, soojus tsirkuleerib torudes, alles on jäänud vaid mulla-, asfalteerimis- ja haljastustööd.

Ebamugavused tööde tegemise ajal kompenseerib suurem varustuskindlus, väiksemad torustikukaod ning suurele hulgale investeeritud rahale vaatamata muutumatu tariif.

Oleme tänulikud Kohtla-Järve linnavalitsuse esindaja kriitika eest tööde organiseerimise kohta. Linnavalitsusel on ju  aastakümnetepikkune kogemus soojusvõrkude heaperemeheliku omanikuna, muu hulgas ka Järve linnaosas.

Vabandan veel kord meie klientide ees põhjustatud ebamugavuste pärast. Järgnevatel aastatel Järve linnaosas nii mastaapseid töid ei tehta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles