Ärge häbenege nõudmast!

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aeg-ajalt pöördutakse meie toimetusse muredega, mis võivad paljudele tunduda liiga kohalike või hoopiski vähetähtsatena. Küll on mõni tänav kehvasti läbitav, küll kannatab mõni piirkond alatasa sademevee all, küll on mõnes piirkonnas ebameeldivad lõhnad või segav müra, küll, nagu tänaseski lehes kirjeldatud, lämmatab tolmav tee juba aastaid elanikke.

Aga tegelikult on need olulised küsimused eelkõige nendele inimestele, kes päevast päeva nendega kokku peavad puutuma. Me saame nendest teada üksnes sel juhul, kui need laiema avalikkuse ette jõuavad. Aga seda viimast juhtub vaid siis, kui inimesed, kes olukorda kauem taluda ei soovi, võtavad end kokku ja asuvad survestama kohalikke võime.

Võimudel aga on teatavasti väga sageli igasuguseid vabandusi. Kõige levinum on rahapuudus. Või siis väide, et see ei puutu neisse, kuna süüdlane on mõni ettevõte või ammumöödunud nõukaaeg.

Olgu, kuidas on, kuid kohaliku elukeskkonna eest vastutab omavalitsus suurel määral ning peaks olema ka tema huvi, et elanikud tunneksid end seal hästi − see on ju linna-valla püsimajäämise otsene eeldus. Tänase näite puhul loodame, et Toila vald tõepooolest peab oma sõna ning kümme aastat inimesi vaevanud teetolm saab tänavu asfaldiga kaetud.

Aga kõigile valijatele paneme südamele: ärge häbenege omavalitsustelt nõudmast endale elamisväärset elukeskkonda, kui teie elu on mingite kõrvalmõjude tõttu häiritud. Sest selleks te ju kord nelja aasta jooksul endale linna- ja vallajuhid palkategi, et nad sellised probleemid lahendaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles