Jõhvi võimud plaanivad räiget pettust

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõhvis võimul oleval Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja valimisliidu Jõhvi Heaks Neglasoni tiiva koalitsioonil pole mingit õigust lasteaiatasusid tõsta isegi ühegi euro võrra ning igasugused arutelud sel teemal on mõttetu ajaraiskamine.

Miks? Aga sellepärast, et kõigest aasta tagasi toimunud kohalikel valimistel ei maininud ükski kolmest jõust oma programmis sellist olulist kavatsust isegi poole sõnaga. Volikogus võimul olevatel saadikutel puudub selliseks otsuseks valijate mandaat.

Jõhvi sotside valimisprogrammis oli näiteks hoopis vastupidise sisuga lause: "Seisame selle eest, et lasteaia osalustasud ei suureneks." Nüüd väidab kõigest kuu aega tagasi vallavalitsuse liikme kohal koos 1800eurose kuupalga olev sots Tiina Kullamä, et vanemad saavad osalustasu tõstmise vajadusest aru, kuna lasteaiaõpetajate palk on naeruväärselt madal. Sotsid lubasid küll leida võimalusi õpetajate palgakasvuks, aga ei teinud valimiste eel mingitki vihjet, et nad seda lastevanemate taskust otsima asuvad.

Nüüd siis tullakse lagedale plaaniga tõsta tasusid koguni kuus korda ja Jõhvi registreeritud lastele kaks korda. Kui nii suur tasude tõus olnuks hädavajalik samm, siis tulnuks see kavatsus oma valimisprogrammi just sellisena ka sisse kirjutada. Kuna see jäi kas häälte kaotamise hirmus või mingil muul põhjusel tegemata, siis oleks praegu sellise otsuse tegemine puhas valijate petmine kõige räigemal moel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles