NÄDALA KUJU − Tatjana Ait (1)

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi gümnaasiumi direktor Tatjana Ait on tulnud välja julge plaaniga, et alates ülejärgmisest õppeaastast peaks ka selles riigigümnaasiumis kõikide ainete õpetamine toimuma vaid eesti keeles.

See on oodatud sõnum. Kui viimased pool aastat on käinud üleriigilise teemana kõva võitlus naaberlinnas Kohtla-Järvel eestikeelse gümnaasiumihariduse säilitamise nimel, siis miks peaks maakonnakeskusesse Jõhvi jääma kakskeelne gümnaasium? Kui Hendrik Agur lubab kõval häälel luua Kohtla-Järve riigigümnaasiumist reaal- ja loodusainete lipulaeva, kuhu tahaksid kokku tulla üle Eesti nii õpetajad kui ka õpilased, siis tuleb Jõhvi gümnaasiumil samuti kõvasti pingutada ja mõelda, kuidas selle laeva varju mitte jääda. 

Kui keegi veel mäletab, siis Jõhvi riigigümnaasiumi esimese direktori Tarmo Valgepea ettekujutuse järgi pidi sellest koolist saama Ida-Viru majakas. Lipulaev ja majakas peaksid üksteist täiendama ning samas peaks eluterve konkurents kasuks tulema, nagu see oli aastakümneid tagasi kahe suure eesti kooli: Kohtla-Järve 1. keskkooli ja Jõhvis asunud Kesleri-nimelise keskkooli vahel. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles