Steven-Hristo Evestus: "Teater peaks olema kriitilise meele äratuskella rollis"

Teet Korsten
Copy
Steven-Hristo Evestus: "Teater on minule peegel ja korda läheb see, mis praegu toimuvat kõige paremini tagasi peegeldab. Olgu see peegeldus siis terav või irooniline, aga ma pean sealt kätte saama ausa lähenemise praegu toimuvale. Teater peaks olema kriitilise meele äratuskella rollis."
Steven-Hristo Evestus: "Teater on minule peegel ja korda läheb see, mis praegu toimuvat kõige paremini tagasi peegeldab. Olgu see peegeldus siis terav või irooniline, aga ma pean sealt kätte saama ausa lähenemise praegu toimuvale. Teater peaks olema kriitilise meele äratuskella rollis." Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Aprilli alguses plahvatas väike pommuudis, et nüüdisaegse ja rahvusvahelise teatrikunsti taimelava ning ühtlasi kontserdipaigana tuntud Vaba Lava juhiks on valitud endine juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus. Kuna eelmise aasta detsembrist tegutseb Vaba Lava Narva teatrikeskus, puudutab see kaadriotsus kõige otsesemalt ka Ida-Virumaad ja piirilinna. Põhjarannik otsustaski lähemalt kaeda, mis mehega tegu − rääkides õigusemõistmisest nii kohtusaalis kui lavalaudadel.

Tean, et kui lahkusite juhtiva riigiprokuröri ametist, tehti teile palju sõna otseses mõttes huvitavaid tööpakkumisi. Ühe eliitkooli juht tegi teile näiteks ettepaneku tema ametijärglaseks kandideerida.

Jah. Siis mõtlesin, et kooli juhtimine tähendab suuri väljakutseid nii majanduse kui inimsuhete plaanis. See jäi kuidagi kõrvale ja nüüd olen jõudnud teatri juurde. Täpselt sama on Vaba Lava puhul ja seda veel rohkem: finantsid ja rahastamine ning inimesed; nendega seotud probleemid ja olukordade lahendamine. Nüüd jääbki ilmselt saladuseks, kumb oleks suurem väljakutse, kas kooli või teatrit juhtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles