Peaprokurör Lavly Perling Aleksei Voronovi asjast: prokuratuur kogus head tõendid

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Lavly Perling.
Lavly Perling. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Riigi peaprokurör Lavly Perling ütles intervjuus Põhjarannikule sel nädalal vangi mõistetud Narva juhtpoliitiku Aleksei Voronovi kohtuotsust kommenteerides, et ju olid prokuratuuril ja keskkriminaalpolitseil nii kindlad tõendid, et süüdistatav ja tema kaitsja eelistasid karistuses kokku leppida.  

Mis tundega te lugesite uudist, et Aleksei Voronov, keda peetakse Narva tegelikuks valitsejaks, on reaalselt vangi saadetud ja ta nõustus päris karmi karistusega?

Ega prokuröri ametiga tunded kokku käi. Samas ei saa ma varjata, et kui nägin, et Viru ringkonnaprokuratuuri prokurörid on jõudnud kokkuleppemenetluseni, siis sain aru, et head tööd on teinud nii prokuratuur kui ka uurimisasutus ehk keskkriminaalpolitsei. Selles mõttes, et kokku on kogutud kohtukõlblikud tõendid ja kohtuasi on minu arusaamist mööda suhteliselt kiiresti kohtu ette jõudnud. Need tõendid pidid olema selles asjas nii head, et süüdistatav ja advokaat, kes neid tõendeid hindasid, said aru, et mõistlik on minna kokkuleppemenetlusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles