NÄDALA KUJU − Kalmer Kask

Põhjarannik
Copy
Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

"Korruptandid vangi!" − selline oli kunagi ühe Ida-Virumaalt riigikogusse kandideerinud poliitiku valimisloosung. Hilisem elu on näidanud, et kui kedagi ongi korruptsioonis süüdi mõistetud, siis vangi on nad harva läinud.  

ongi korruptsioonis süüdi mõistetud, siis vangi on nad harva läinud.  

Viru ringkonnaprokurör Kalmer Kask saavutas läbirääkimiste tulemusel selle, et sel nädalal mõistis kohus Narva mõjukaima mehe − Aleksei Voronovi − reaalselt vangi. Lisaks tuleb korruptandil oluliselt tühjendada oma kontosid ja loovutada riigile kuritegelik tulu: kokku ligi veerand miljonit eurot.

"Prokuratuuri hinnangul oli saavutatud tulemus optimaalne, arvestades nii riigi, prokuratuuri kui ka Aleksei Voronovi huvisid," sõnas Kask pärast seda, kui kohus oli Voronovi karmi karistusega kokkuleppe kinnitanud. See, et Narva esikorruptant nõustus vabatahtlikult aastaks vangi minema, näitab, et ta hindas oma šansse kohtus sellest mängust võitjana väljuda nigelaks. Suisa nii nigelaks, et aasta reaalset vanglat ning 250 000 euro kaotamine võib selle kõrval tunduda veel kergelt pääsemisena. See kinnitab, et uurimisel olid Voronovi vastu vankumatud trumbid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles