Riigikogu peaks sooritama harakiri

Aleksander Laane
Copy
Aleksander Laane, erakonna Eestimaa Rohelised volikogu esimees
Aleksander Laane, erakonna Eestimaa Rohelised volikogu esimees Foto: Erakogu

Kui rohelised kutsusid 2007. aastal kokku riigikogu erakorralise istungi, et kütuse- ja energiamajanduse strateegia välja töötada, tegid teised erakonnad selle teema üle vaid nalja. Mingit sisulist arutelu ei toimunud: saadikud läksid kiiresti päevitama ja õlut jooma. Nii palju siis ettenägemisvõimest ja riigimehelikkusest.

Muu hulgas hoiatasid rohelised, et senise põlevkivienergeetika lõpp saabub kiiremini, kui arvatakse, ja et töötuks jäävate inimeste küsimusega tuleb kiiresti tegelema asuda. Praeguse seisuga on erakorralisest istungist möödunud … peaaegu 12 aastat. Selle aja jooksul pole ükski praegu riigikogus istuv erakond teinud mitte midagi, kuigi kõik võimalused selleks olid olemas. Te pole valitsemisega hakkama saanud − teil on aeg sooritada seppuku tsermoonia ja harakiri! Vähemalt poliitiline muidugi − lahkuda enne, kui teid tabab häbiväärne karistus.

12 aasta jooksul pole ükski praegu riigikogus istuv erakond teinud mitte midagi põlevkivienergeetikas töötuks jäävate inimeste küsimuse lahendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles