Kolme kooriga laulupeole

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Küllike Šapovalovi dirigeerimisel kõlas peotule teekonnal Mäetagusel "Õnn ei tule pikutades", mida kuuleb lastekooride esituses ka üldlaulupeol. Publiku hulgas oli teksti autor Virve Osila. "Meie kooris oli see kohe hitt, mis võitis laste südamed. Hästi äge laul on," kiitis dirigent.
Küllike Šapovalovi dirigeerimisel kõlas peotule teekonnal Mäetagusel "Õnn ei tule pikutades", mida kuuleb lastekooride esituses ka üldlaulupeol. Publiku hulgas oli teksti autor Virve Osila. "Meie kooris oli see kohe hitt, mis võitis laste südamed. Hästi äge laul on," kiitis dirigent. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi põhikooli muusikaõpetaja Küllike Šapovalov viib laulupeo imest osa saama kolm koori, kes teenisid ettelaulmisel maksimumilähedased hinded. Selline tagasiside teeb ühe dirigendi hingele suure pai, sest raudkindlalt peole pääseda on hoopis parem tunne kui üle noatera. Mis nipiga ta lapsed nii hästi laulma paneb?

Viid laulupeole kolm kollektiivi jõhvikaid. Mitme lapse eest sa seekord vastutad?

73 eest. Koorid väga suured ei ole: ma ei ole arvu viimasel ajal taga ajanud. Kunagi, kui poistekooriga alustasin, siis ikka utsitasin neid rohkem. Aga nägin, et kui lastel ei ole huvi, siis nad ei tee seda hingega. Pigem keskendun nüüd neile, kes tahavad, ja kvaliteedile. Praegu on poistekooris kõik 20 sellised, kes tahavad laulda, ja ma naudin oma tööd hoopis rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles