JUHTKIRI: Jõhvis käib aina pöörasem kombineerimine

Põhjarannik
Copy
Martin Repinski.
Martin Repinski. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kui tundus, et Jõhvi eelmine vallavanem ja praegune riigikogu liige Martin Repinski ei suuda enam millegagi avalikkust üllatada, siis viskab ta ikkagi mõne sellise numbri, mida on terve mõistusega keeruline mõista.

Ei ole kuidagi eluliselt usutav, et Jõhvi vallavolikogu liikmed oleksid välja mõelnud selle, et just Repinski ärgitas neid praegusi vallavõime välja vahetama. Selleks on Repinski algatusel toimunud mitmeid kohtumisi, peetud hulga telefonikõnesid. Isegi uus vallavanema kandidaat Andres Jaadla käis end tutvustamas.

Pärast kogu selle mitmeid kuid kestnud kombinatsiooni ettevalmistamist võtab Repinski aga kätte ja hüppab ise põõsasse ega jaga avalikkusele selle põhjuste kohta ka selgitusi. Või õnnestus nimetatud juhul vastasleeris oleval Ossipenko leeril ta mõne valuvõtte või meepotiga lihtsalt oma heitest selili visata? Võimalik, et sellest ei olegi võimalik aruka selgitusega välja tulla ja sellest tuleneb ka tema vaikimine.

Ossipenko leeri jaoks paistab Jõhvis võimu külge klammerdumine tugevama vajadusena kui kellelegi teisele. Võimu kindlustamisel on tugevaks valuutaks nii munitsipaalsed töökohad kui ka valla raha eest ostetavad tööd ja teenused. On märkimisväärne, et suurem osa praegustest Jõhvi volikogu võimusaadikutest on sel moel tugevamalt või nõrgemalt seotud.

Võimu hoidmise nimel on Jõhvis kombineerimine muutumas üha pöörasemaks. Kahjuks ei tähenda see Jõhvi tuleviku jaoks midagi head. Samas ei tasu päris maha matta võimalust, et tänane volikogu istung pakub mõne uue üllatuse. Või kui mitte see, siis mõni järgmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles