Kohtla-Järve endistes restoranides peetakse jumalateenistusi ja õmmeldakse rõivaid

Copy
Esimesel korrusel paiknevasse Trilobiiti ronisid pidutseda soovijad mõnikord isegi akna kaudu sisse.
Esimesel korrusel paiknevasse Trilobiiti ronisid pidutseda soovijad mõnikord isegi akna kaudu sisse. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Küllap meenutavad paljud vanema põlvkonna esindajad Kohtla-Järve endistest restoranidest möödudes, kuidas neis vanasti elu kees ning kuidas seal elava muusika saatel tantsimas ja lõõgastumas käidi. Õhtuti, eriti reedeti ja laupäeviti, olid restoranid rahvast pungil täis ning välisuste juures tunglesid saali pääseda soovijad. Kui vabu kohti polnud ja sisse ei lastud, ronisid mõned hakkajamad sisse isegi akna kaudu.

Järve linnaosa südames Tuuslari 10 paikneva elumaja esimesel korrusel tegutses ligi nelikümmend aastat restoran Trilobiit. Asutuse säärane nimi on lihtsasti seletatav: Kohtla-Järve on Eesti põlevkivitöötlemise keskus, põlevkivi sümboliks aga on merelised lülijalgsed, trilobiidid. Selle molluski kivistis pole põlevkivis sugugi haruldane. Mitte juhuslikult ei paigutatud asutuse seinale omal ajal trilobiidi kujutisega suurt pannood.

Siis, kui kõike müüma hakati, müüs linna maha ka selle hoone. Asutuse uus perenaine Tiiu Kaljurand pidas Trilobiiti üleval veel mitu aastat, ehkki tol ajal oli see keeruline: rahvast käis vähe, nõuded kasvasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles