INTERVJUU Ailar Holzmann - eriolukorra Virumaa kontrolör

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Ailar Holzmanni sõnul ei ole Ida-Virumaal praegu vajadust kehtestada täiendavaid piiranguid, kuid ta kutsub inimesi üles vastutustundlikult käituma, et pidurdada koroonaviiruse levikut maakonnas.
Ailar Holzmanni sõnul ei ole Ida-Virumaal praegu vajadust kehtestada täiendavaid piiranguid, kuid ta kutsub inimesi üles vastutustundlikult käituma, et pidurdada koroonaviiruse levikut maakonnas. Foto: Jevgenia Parv

Ida päästekeskuse juht Ailar Holzmann sai koos koroonaviirusest põhjustatud eriolukorra väljakuulutamisega juurde veel ühe olulise ametinimetuse: eriolukorra tööde juht Ida regioonis. Lisaks juhib ta veel maakondlikku kriisikomisjoni. Ehk siis kogu meie piirkonna koroonakriisi juhtimise niidistik koondub tema sõrmede vahele.

Kui ligi kümme aastat tagasi tegime teiega eelmise pikema persooniintervjuu, algas see küsimusega: "Kui palju olete viimase nädala jooksul sõimata saanud?" Toona oli see seotud talvise hädaolukorraga Padaorus, kuhu inimesed autodega tundideks kinni jäid. Nüüd on kuu aega kestnud eriolukord seotud viiruse levikuga. Aga kas võib samamoodi küsida?

Siin on kaks teemat. Üks on see, mis puudutab inimeste arvamust, kas meeted on liiga ranged ja kas inimesed täidavad neid või ei täida. Mina pole ühtegi korda veel kelleltki sõimata saanud, ju siis pole ma selliste inimestega kokku sattunud. Teine pool, kellega ma praegu eriolukorraga seoses kõige rohkem kokku puutun, on kohalike omavalitsuste ja teiste riigiasutuste juhid, kellega koos me kaks korda nädalas teeme videonõupidamisi. Ütlen ausalt, ma pole ka nende suunast saanud ühtegi kriitilist nooti, et üks või teine asi on halvasti. Pigem on suhtumine ikka selline: olukord on keeruline, aga teeme ära, kas meeldib see või ei. Ja tehakse ka rohkem kui vaja. Koostöö on eri asutustega olnud väga hea. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles