NÄDALA KUJU − Max Kaur

Põhjarannik
Copy
Max Kaur.
Max Kaur. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kui eelmise nädala neljapäeval Jõhvi vallavanemale Max Kaurile umbusaldusavaldus esitati, ei jäänud ta leplikult oma saatust ootama.

Kuigi Kaurile on vallavanemana ette heidetud tegevusetust, asus ta poliitlahingutes osalenud vana parteisõdurina kohe tegutsema. Kuna noa olid talle selga löönud tema enda erakonnakaaslased, asus ta Keskerakonnast tuge otsima. Partei Jõhvi osakonna juht Martin Repinski asuski Kauri selja taha, püüdes kiskuma läinud erakonnakaaslasi rahustada, luues komisjoni, mis hakkaks uurima Kauri "kuritegusid". Ent ometi see ei aidanud. Erakonnakaaslase Arthur Sepperni soov vallavanemaks saada oli nii suur, et asi jõudis umbusaldusavalduseni. Seppern arvas, et asi on tehtud, kui Kauri tagandamissoovil 11 allkirja all. Kuid siin lahing alles algas.

Kaur kohtus eelkõige opositsiooni, aga ka Ossipenko nimekirjas rahulolematust üles näidanud saadikutega ja suutis enda taha saada jõud, mida ta ise nimetab rahva usalduse koalitsiooniks, aga pigem on tegu rosoljekoalitsiooniga, mis tõenäoliselt võtab maha ka volikogu esimehe Eduard Easti, kes ei osanud poolt valida ja peab seetõttu loobuma oma küsitavalt heldest palgast. Ent see, kuidas uus rosoljekoalitsioon tegutsema hakkab, on omaette küsimus, sest volikogu liikmed, kes sinna kuuluvad, on väga erinevate põhimõtete ja põhimõttelagedustega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles