NÄDALA KUJU − Marje Muusikus

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Vaevalt et eelmisel aastal terviseameti Ida regionaalosakonna juhataja ametisse asunud Marje Muusikus oskas ette kujutada, et aasta pärast juhib ta sisuliselt piirkondlikku detektiivibürood.

Siinsete terviseameti töötajate tegevus on praegu tõepoolest võrreldav uurijatega, kes ajavad inimkontaktide ahelaid pidi väsimatult jälge, kellega koroonaviirusesse haigestunud inimesed võisid eelnevatel päevadel ja nädalatel lähemalt kokku puutuda ning seetõttu ise nakatumisohtu sattuda. Nende inimeste kindlakstegemisele järgnevad juhiste ja selgituste andmine, kuidas sellises olukorras käituda. 

See on meeletu töö, kui arvestada, et Ida-Virumaal on viimase paari nädalaga koroona tuvastatud rohkem kui 80 inimesel ja nende lähikontaktsete arv ulatub juba üle 600. Lisaks tuleb analüüsida olukorda, jagada juhiseid kohalikele omavalitsustele, nõustada ettevõtteid, asutusi ja avalike ürituste korraldajaid. Seda kõike selle nimel, et kurja viiruse levikut ja uute kollete tegemist niipalju kui võimalik ära hoida. Suur lugupidamine selle eest! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles