NÄDALA KUJU − Hendrik Agur

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eelmisel sügisel tegevust alustanud Kohtla-Järve riigigümnaasiumi on esimese õppeaastaga tabanud erakordselt suur õpilaste kaotus. Kui mullu asus pärast linna kõigi endiste gümnaasiumide sulgemist seal õppima 324 õpilast, siis tänavu oli 1. septembriks kooli nimekirjas vaid 167 õpilast.

Direktor Hendrik Agur on maksimalistina koos oma meeskonnaga teinud gümnaasiumis läbi karmi puhastustule ja andnud teada, et mingit kunstlikku gümnaasiumist läbivedamist ei tule. Eesmärk on luua Ida-Virumaale selline tugev kool, mis võtaks siin kasvavatelt noortelt vajaduse minna Tallinna või Tartu eliitkooli paremat gümnaasiumiharidust otsima. Need, kellele Aguri seatud põhimõtted ei sobi, peavad leidma haridustee jätkamiseks mingi muu variandi. 

Ta  usub, et latti allapoole toomata hakkab gümnaasiumi õpilaste arv tasapisi taas tõusma, sest üha enam peresid saab aru, kuivõrd oluline on konkurentsivõimeline haridus. Selle saavutamiseks tuleb aga Aguril endaga samale lainele saada kohalikud põhikoolid, ka need, kus tema enda hinnangul on põlvkondade kaupa viljeldud hinnetega susserdamist ja tegelikkuse ilustamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles