JUHTKIRI Repinski soolo

Põhjarannik
Copy
Martin Repinski kasin häältesaak kohalikel valimistel Jõhvis tähendab, et sealsesse volikokku pole mehel asja ja ta saab edaspidi keskenduda tööle riigikogus.
Martin Repinski kasin häältesaak kohalikel valimistel Jõhvis tähendab, et sealsesse volikokku pole mehel asja ja ta saab edaspidi keskenduda tööle riigikogus. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Keskerakonna poliitik Martin Repinski on oma suhteliselt lühikese poliitikukarjääri jooksul Jõhvis suutnud ette võtta üht-teist sellist, mida paljud tema erakonnakaaslased siin sugugi heaks ei kiida. 

Kõige suuremat pahameelt tekitas muidugi see, kui ta vallavanemana asus kohtadelt kangutama vallaasutuste juhte ning vallavalitsuse töötajaid, seda ilma tõsiseltvõetavate põhjendusteta. Oli muidki tegusid, mis laiema üldsuse pahameele pälvisid, ning lõpuks, saades isegi aru, et tema tegudel on piirkonnas üha vähem toetajaid, lahkus ta riigikogusse.

Nüüd teeb Repinski katset tagasi tulla. Kindlasti on põhjuseks aasta pärast toimuvad kohalikud valimised, kus Repinski loodab edukalt kaasa lüüa. Aga ta teab sedagi, et selleks tuleb tal nii-öelda pildile saada, ning ta on rääkinud plaanist asuda hilissügisel volikogu esimehe toolile. Enne seda soovib ta aga Nikolai Ossipenko abiga kõrvaldada ametist Max Kauri.

Iseasi, kas see plaan tal läbi läheb. Repinski on paljudel siinsetel erakonnakaaslastel kopsu üle maksa ajanud, sest tema teod on sageli olnud isiklikud soolod, mida erakonnaga pole eriti kooskõlastatud. Nii ka nüüd, kus kohalikud keskerakondlased on taas pahased, kui ta parteikaaslase Max Kauri vastu on läinud. 

Erakonna juhtkond Tallinnas on seni hoidunud Repinski tegudele hinnangut andmast nii siis, kui ta munitsipaalasutuste juhte vallandas, kui ka nüüd, mil ta Kauri mahavõtmist ette valmistab. Küllap on üheks põhjuseks asjaolu, et Repinski on riigikogu liige, kelle häält on Keskerakonna juhitaval valitsusel parlamendis kahtlemata tarvis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles