NÄDALA KUJU − Janek Pahka

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Rahvas pole rahul oma valitsusega..." laulab juba 1980. aastatel tegevust alustanud Ida-Virumaa kuulsa punkbändi Alice Tisler solist Janek Pahka loos "Ma uskusin võimu" siiamaani. 

Mitte ainult ei laula, vaid on kuulutanud end ka Kohtla-Järvel oma juured kõige sügavamate kaevanduskäikudeni ajanud Keskerakonna ja veerand sajandit linna valitsenud Valeri Korbi võimu kukutajaks number üks. Sel nädalal sai ta endale esimeseks liitlaseks erakonna Eesti 200, mille liidri Kristina Kallasega sümboolselt halli maja ees ka ühise lahingusse mineku kinnituseks paberile allkirjad pandi. Selle järel lubas Pahka lisaks praegustele võimudele tuule alla tegemisele ka halli maja platsilt ära pühkida ja teha sinna avalikult kasutatava ruumi. 

Praegu peale üldise jutu suurt rohkemat sel liidul pole. Väidetavalt on kusagil põranda all ka 40 inimest, kes on valmis nendega liituma. Teised erakonnad esialgu Keskerakonnale ühise kambaka tegemise löögirusikasse tulema ei kipu.

Pahka on värvikas kuju, kelle minevikust pole poliitilistel vastastel kuigi keeruline leida tema ründamiseks püssirohtu. Ent võimalik, et seda tüüpi tegelaste pungiliku elaanita ei ole samuti võimalik Kohtla-Järve senist võimu kõigutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles