NÄDALA KUJU − Aleksei Naumkin

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kui septembris toimus Jõhvis järjekordne võimupööre, mille korraldasid Nikolai Ossipenko ja Martin Repinski, tundis endine vallavanem ja abivallavanem, nüüd volikogu liikme staatuses olev Aleksei Naumkin ilmselt, et fraktsiooni juhi koht pole see, mida ta vääriks. Aga enamat talle kah ei pakutud. Volikogust Ossipenko teda vallavalitsusse torgata ei saanud, sest siis pöörduks kohe võimude vahekord seal opositsiooni kasuks.  

Kui koalitsionijuhtidel talle väärilist auastet pakkuda polnud, otsustas Naumkin ise ohjad haarata, aimates, et kaalukeele staatus teeb tema häälest hiigelsuure pommi, millega on vajaduse korral võimalik ka koalitsioon õhku lasta. Risk võimu kaotada oli nii suur, et Repinski pidi taganema ja volikogu esimehe tooli Naumkinile loovutama. Järgmine küsimus on see, kas koos tiitliga tuleb ka vääriline tasu ning taastatakse volikogu esimehe palk, mis kevadel Eduard Easti umbusaldamise järel kaotati. 

Aga Naumkinil on üks probleem, mis volikogu esimehe staatuse saamisega võib senisest oluliselt märgatavamaks kerkida. Nimelt on tal raskusi rääkida nii, et volikogu saalis kõik teda kuuleksid ja räägitust hõlpsalt aru saaksid. Ja see pole selles ametis sugugi mitmenda järgu tähtsusega asi.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles