JUHTKIRI Sulgemisotsust pidanuks koolidega arutama

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Valitsus on asunud karmistama koroonameetmeid. Sellel nädalal hakkab kehtima üleüldine maski kandmise kohustus kinnistes avalikes ruumides. Eks sellel otsusel ole vastaseid ja muidugi tekib küsimusi, kas sellisel kohustusel on efekti, kui enamik inimesi tegelikult nõuetekohaselt maski ei kanna − alates sellest, et näiteks ühekorramaskide kõrge hinna tõttu hakkavad inimesed neid korduvkasutama.

Aga muidugi on suurema mõjuga otsus saata kõik Harjumaa ja Ida-Virumaa gümnaasiumiõpilased koduõppele. Mitu meie maakonna gümnaasiumi ei ole sellise otsusega rahul, kuna juba kevadine distantsõpe näitas, et vene kodukeelega gümnasistidel läheb õppekavaga toime tulemine raskeks. 

Huvitav, et valitsus on siin kõiki maakonna gümnaasiume võtnud ühe mõõdupuu järgi, ehkki nad on väga erinevad, eelkõige õppurite emakeele poolest. Ei saa ju võrrelda selles küsimuses näiteks Kohtla-Järve ja Iisaku gümnaasiumi. 

Miks valitsus on otsustanud kõiki Harju ja Ida-Viru gümnaasiume ühtemoodi käsitleda, on arusaamatu. Seda enam, et siiani räägiti koolijuhtidele, et õppetöö korraldamine viiruse leviku ajal olgu omavalitsuse ja kooli juhtkonna otsustada. Nii see siiani oligi ja asi toimis. Näiteks on Narvas suurema viirusepuhangu tõttu linnavõimude otsusel suletud kõik munitsipaalkoolid, Jõhvi gümnaasium alles tuli distantsõppelt ning mitmeid meetmeid on rakendatud teisteski koolides. Tundub, et valitsus on teinud otsuse, ilma et oleks nõu pidanud nendega, keda see otseselt puudutab.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles