JUHTKIRI Koroona ja avalik eksitamine

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eelmise aasta lõpp ja selle algus tõid üle pika aja meile positiivseid sõnumeid koos vaktsiinidega meie koroonarindele. Selge, et võit vastiku viiruse üle pole veel käes ja isegi mitte käegakatsutav, küll aga ehk kiviviske kaugusel.  

Kui võrrelda praegust võitlust spordiga, siis käes on distantsi viimane osa, kus tegelikult on jooksjal jõuvarud otsa lõppemas, ent tuleb pingutada, et finišijooneni vastu pidada. 

Võitlus on olnud keeruline, sest vaenlane on küll teada, aga lahing käib justkui piiratud nähtavusega tandril, kus vastane võib seda ära kasutades rünnata kõige ootamatumast kohast ning uusi võtteid kasutades.

Me ei saa kuidagi nõustuda osa Eesti ajakirjanike ja ühiskonnategelaste arvamusega, et Ida-Virumaa sügisene koroonaplahvatus oli eelkõige põhjustatud sellest, et suure venekeelse elanikkonnaga piirkonnas ei ole inimesed informeeritud, kuna elavad mingis teises infoväljas. Need aastate tagant pärit dogmad ei pea enam ammu paika. Tekib küsimus: kas kevadel, kui puhang oli Saaremaal, elasid ka saarlased mingis teises inforuumis? 

Küll aga on kurjast, kui vastutustundetuid avaldusi kipuvad tegema inimesed, kes maksumaksja palgale võetud ja ameti poolest justkui peaksid avalikkusele tõepärast infot jagama. Tänases lehes avaldame end ekstrasensina reklaamiva Ilona Kaldre sellekohaseid mõtteid. Tahaks siinkohal teada Jõhvi vallavalitsuse seisukohta, miks nad võtsid palgale inimese, kes seab avalikult kahtluse alla koroonaviiruse ohtlikkuse ja maskikandmise vajaduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles