NÄDALA KUJU − Eve East

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ega seda nüüd täpselt ei teagi, kellele tuleks anda medal selle eest, et õnnestus lörri ajada Jüri Ratase valitsuse plaan lükata osa 340 miljonist, mis on Eestile tulemas  Euroopa Liidu õiglase ülemineku fondist, peale Ida-Virumaa ka Lääne-Virumaale ja Jõgevamaale.

Eks selles oli mitmete asjaolude koosmõju. Euroopa Komisjonist tulnud signaalide põhjal poleks selline rehepaplus ilmselt läbi läinud. Oma osa on tõenäoliselt selleski, et osa poliitikuid, kes seda plaani üritasid läbi suruda, ei ole enam riigis võimul. 

Lisaks ei tasu alahinnata ka siinsete omavalitsuste aktiivset sekkumist kohe, kui oli tunda, et Ida-Virumaale mõeldud tekki üritab oma poole sikutada nii lääne- kui ka lõunanaaber. "Ida-Virumaad on petetud!" oli selge ja jõuline sõnum, mille omavalitsuste liidu esimees Eve East otsekoheselt välja paiskas. Võitlus maakonna huvide eest paistis selgelt silma ja see on jätkumas, sest uus valitsus on edastanud põlevkivitööstuse tuleviku kohta segaseid ja mitmeti tõlgendatavaid sõnumeid. 

Võitu tasub aga siiski alles siis tähistada, kui selle 340 miljoni eest on Ida-Virumaal tõepoolest midagi sellise mõjuga sündinud, mis annab maakonna arengule uue hoo ja hingamise.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles