Janek Pahka: Kohtla-Järve linnapea hämab

Copy
Janek Pahka, valimisliit Restart Kohtla-Järve
Janek Pahka, valimisliit Restart Kohtla-Järve Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko püüdis 18. veebruaril ilmunud arvamusloos jätta muljet, et mingeid kärpeid haridus- ja sotsiaalvaldkonnas ei tehta. Kuid kärped on ilmselged, püüdku linnapea näidata mind nii rumalana kui tahes.

Kärpeid on näha tema enda meeskonna koostatud seletuskirjast, samuti tulid need ilmsiks volikogu komisjonide istungitel. 

Valitsemiskulude suurenemist rohkem kui 200 000 euro võrra põhjendas linnapea eeskätt valimiste korraldamise kuludega, kuid jättis siiski märkimata, kui palju raha tegelikult valimistele kulub. Näiteks Pärnu eelarve seletuskirjast on näha, et alla 60 000 euro. Kohtla-Järvest ligemale kolm korda suuremas Tartus veidi üle 170 000 euro. 

Tartu ja Pärnu peavad oma linnakodanikke väärikateks inimesteks, kellel on õigus täpselt teada, mille peale kulub nende maksuraha. Kohtla-Järve linnapea aga leiab, et eelarve kohta küsimused õhku visanud kodanikud on tüütud ja lollid. 

Olen rahul selle üle, et torkimise peale on linnajuhid asunud eelarve kohta mingeidki selgitusi jagama. Kuid seda tuleks teha põhjalikult eelarve seletuskirjas, kus linna tulud ja kulud on võimalikult detailselt läbipaistvad, aga mitte enesekiitmise kaudu ja küsimuste esitajate rumalateks sildistamisega.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles