Narva turul on suletud Vene piiri tõttu kauplemine vähenenud

Ilja Smirnov
Copy
"Valgevene kollane" − turundusnipp narvalastele: see kartulisort on  Valgevenes aretatud, kuid kartul on kasvatatud ikka Eestis.
"Valgevene kollane" − turundusnipp narvalastele: see kartulisort on Valgevenes aretatud, kuid kartul on kasvatatud ikka Eestis. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Eestis on levinud arvamus, nagu kaubeldaks Narvas vaid pungil täis kottides üle piiri kohale toodud kaubaga. "Vene suhkur on narvalastele magusam," kinnitab eelarvamus. Mis puudutab eriliselt magusat suhkrut, siis see võib ehk tõsigi olla, kuid üldiselt on Narvas saadaval täitsa tavaline kaubavalik − selles võis otse piirilinna südames äsja avatud turgu külastanud Põhjaranniku korrespondent isiklikult veenduda.

Viimastel aastatel on lood kauplemiskohtadega Narvas olnud kehvad. Palju aastaid tagasi suleti Kreenholmi rajoonis ajaloolises paigas paiknenud keskturg. Seejärel hakkasid kohalikud võimud järk-järgult hajutama Energia turgu, mille omanik polnud sinna piisavalt investeerinud. Ning hiljuti suleti katuse all tegutsenud toiduaineturg Narva Centrum − selle ruumid ostis ära Oleg Gross, et seal oma ketipood avada.

Narva kaubanduskeskuste parklates toimuvad küll aeg-ajalt müügilaadad, kuid need ebaregulaarsed ja lühikesed müügikampaaniad ei lase ostjate ja müüjate vahel maagilisel usalduslikul sidemel tekkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles