JUHTKIRI Pingutame, et toredaid nädalavahetusi tuleks veel

Põhjarannik
Copy
Ligemale tuhat inimest kuulas pühapäeval Kohtla-Järve pargis klassikalise muusika kontserti.
Ligemale tuhat inimest kuulas pühapäeval Kohtla-Järve pargis klassikalise muusika kontserti. Foto: unknown

Vaatamata sellele, et äsjane nädalavahetus oli Ida-Virumaal erakordselt sündmusterikas, jagus tuhandeid külastajaid nii Jõhvi lennupäevale, romuautode rallile endises Viru kaevanduses, Tuletorni kontserdile Rannapungerjal kui ka ooperimuusika kontserdile Kohtla-Järve pargis. Lisaks liikusid suured rahvahulgas avatud taludes ja kohvikute päeval ning mitmetel pisut väiksematel üritustel.

See näitas, et karantiini ja piirangute aja järel on inimestel tugevnenud tõmme saada vahetult osa suurematest sündmustest, olgu selle sisuks muusika või vaatemängud õhus ja maa peal. Küllap ergutas inimesi kodudest välja tulema ka aimdus, et sellist võimalust ei pruugi peagi enam tulla, sest koroonaviiruse uus laine on hoogu kogumas. Valitsus on juba näiteks augustis vabas õhus toimuvatele üritustele seadnud praegusest väiksema külastajate piirarvu - 1500.

Võib kõlada küll tüütult, aga tõepoolest, selle vastu, et lähikuudel ei tuleks hakata elu taas lukku keerama, ei ole paremat rohtu kui koroonavaktsiin. Ida-Virumaal ei ole nakatumise tase küll kõrge, kuid see olukord võib varasemate kogemuste põhjal väga kiiresti muutuda. Seda riski suurendab teadmine, et vaktsineeritute osakaalu poolest sörgib maakond endiselt ülejäänud Eesti sabas.

Loomulikult on iga inimese enda teha, kas ta laseb end vaktsineerida või mitte. Aga selle kasuks otsustamine on heategu nii enda kui teiste suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles