NÄDALA KUJU Elina Visk

Põhjarannik
Copy
Elina Visk.
Elina Visk. Foto: Erakogu

Kohtla-Järve linnavalitsuse liikmed teadsid ilmselt juba suvel, et linna rahaasjadega on lood mädad. Pärast jaanipäeva ametist tagandatud Ljudmila Jantšenko, kes oli linna rahandust juhtinud ligikaudu veerand sajandit, manitses lahkumiskõnes, et saadikud tahavad olla väga head elanike vastu, kuid vaadata tuleks ka linna aina keerulisemaks muutuvat rahalist olukorda.

Tõeline pauk tuli aga rahandusministeeriumist, mille ametnikud avastasid, et Kohtla-Järve tänavuses eelarves on tulusid miljoni võrra vähem, kui saadikute vastuvõetud eelarves.

Linnavalitsusest ega volikogust ei tulnud selle kohta ühtki avaldust ega pressiteadet. Ega sellegi kohta, et varem uljalt võetud laenude tagasimaksmine käib uusi ja märksa kallimaid laene võttes üle võimete. Justkui "Kreisiraadio" kuulsas sketšis, kus Peeter Oja kehastatud ärimees Kert Ämmapets räägib, et pole nagu midagi valesti teinud, aga ei tea, kuhu need miljonid said...

Septembri alguses Kohtla-Järve linna rahandust juhtima asunud Elina Visk on tegeliku olukorra ja ka linna raamatupidamises valitseva kaose avameelselt pildile toonud. Loodetavasti hindab järgmine võim paljude omavalitsuste rahanduses töötanud sõnumitooja avameelsust ega kohku ka ebapopulaarsete otsuste ees, mida eelmised võimud on häälte kaotamise hirmus tegemata jätnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles