TÄNAVAKÜSITLUS Kas reklaam mõjutab teie valikut riigikogu valimistel?

Põhjarannik
Copy
Foto: Marko Saarm / Scanpix

Riigikogu valimiste päev on 5. märtsil 2023. aastal. Valimisnädal algab esmaspäeval, 27. veebruaril. See koosneb kuuest eelhääletamise päevast.

Foto: Peeter Lilleväli

Saima Veesaar, pensionär:

Ei mõjuta üldse. Minul on ükskõik, millised plakatid tänavail ripuvad või mida postkasti pannakse. Aga arutelusid kuulan-vaatan raadiost ja televisioonist küll − vahel on huvitav, mida nad räägivad. Kuid isegi see ei mõjuta mu valikut − see on mul juba ammu tehtud. Toetan kindlalt üht konkreetset erakonda.

Foto: Peeter Lilleväli

Janno Pukk, elektrik:

Üldsegi mitte. Teen alati valiku kandidaatide tegude põhjal, näiteks vaatan, kes ja mis küljest on end näidanud, eriti kui ta on juba võimul olnud. Rääkida võivad paljud, kuid tegude või õnnestumistega ei saa kiidelda kaugeltki mitte igaüks.

Foto: Peeter Lilleväli

Olga Losseva, töötu:

Muidugi mõjutab. Pööran tähelepanu reklaamidele, väliplakatitele. Kuid sellest on vähe: vaatan ka televiisorit ja loen reklaamlehti. Saadava info põhjal otsustangi, kelle poolt hääletada.

Foto: Peeter Lilleväli

Anatoli Listov, ettevõtja:

Kui aus olla, siis olen poliitikutes juba ammu pettunud ega looda kellelegi, seetõttu on mul ükskõik, kes riigikogusse pääseb. Sellest hoolimata lähen hääletama ikka − olen ju meie riigi kodanik. Esialgu pole otsustanud, millist kandidaati või erakonda valin − tuleb veel hoolikalt programme ja nimekirju uurida. Tohutud portreed tänavatel köidavad tähelepanu küll, kuid minu valikut need kindlasti ei mõjuta.

Foto: Peeter Lilleväli

Endel Kaupveer, pensionär:

Täitsa ükskõik, kelle plakatid ja reklaamid tänavaile on ilmunud − mina olen oma kandidaadi juba ammu välja valinud. Toetasin teda varem ja teen seda ka edaspidi. Tunnen seda inimest hästi, mingil määral oleme kolleegid. Senini pole ta mulle pettumust valmistanud, vastupidi − usaldan teda veelgi rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles