Kas lähete valima ja kuidas otsustate, kelle poolt hääletada?

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Iga nelja aasta järel saavad Eesti inimesed ise valida, kes võiks olla järgmise riigikogu liikmed.

Foto: Peeter Lilleväli

Riho Sügis, ametnik:

Otse loomulikult lähen. Selle, mis numbri sedelile kirjutan, valin sisetunde järgi. Minu vanuses on poliitilised eelistused juba välja kujunenud ning valikut nimekirjade vahel teha pole raske.

Foto: Peeter Lilleväli

Tamara Põlevina, pensionär:

Kindlast lähen valima. Minule meeldivad sellised poliitikud, kes ajavad aastaid üht ja sama liini. Need, kes enne valimisi hingi püüdes varasemast erinevat juttu rääkima hakkavad, minu toetust kindlasti ei saa.

Foto: Peeter Lilleväli

Alla Uustalu, vastne pensionär:

Kindlasti lähen valima, aga valikut teha on sel korral äärmiselt raske. Tundub, et kõik lubadused on nagu ühte auku. Keegi ei eristu ega paku välja midagi teistmoodi kui konkurendid. Ainult lubatud rahanumber on natuke erinev.

Foto: Peeter Lilleväli

Vladimir Lazarenko, tudeng:

Mul on juba valimas käidud. Ühelt poolt kuulasin südamehäält, aga samas olen valitud isikuga ka kümmekond aastat tuttav ning tean, et tegu on sirgeseljalise inimesega, kes ei muuda Toompeal istudes meelt.

Foto: Peeter Lilleväli

Andres Kulbre, tööline:

Hääl kähiseb praegu, sest see asi sai juba tehtud. Aga eks nuputamist ja kaalumist oli omajagu, et leida see õiglane ja aus inimene, kes järgmiste aastate jooksul oma praegu öeldud sõnu loodetavasti ei söö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles