NÄDALA KUJU Madis Kallas

Põhjarannik
Copy
Madis Kallas.
Madis Kallas. Foto: Sander Ilvest / Scanpix

Regionaalministri ametisse asunud saarlasest mehemürakal Madis Kallasel on neil nädalatel kõvasti nuputamist, mida hakata peale koalitsiooni poolt välja lubatud Ida-Viru eriesindajaga.

Kuna võimuliidu läbirääkimistel esitleti teda justkui võlurit, kes peaks suutma lahendada Ida-Virumaal aastakümnetega kuhjunud probleemid, siis seda suuremad ootused on tema suhtes tekkinud.

Ida-Virumaa inimeste häältega riigikogusse valitud reformierakondlane Meelis Kiili põrutas enne valimisi, et valitsusse on vaja Ida-Viru ministrit, aga leppis hiljem ka eriesindajaga, juhul kui see otse peaministrile allub. Hallis argipäevas lükati see ametikoht siiski vaid regionaalministri ametnikuks.

Madis Kallasel tuleb lühikese aja jooksul välja mõelda, millised ülesanded ja volitused, aga ka rahakott tulevasel Ida-Virumaa esindajal saavad olema ja kes sellisesse ametisse kõige paremini sobiks. Põhiline, et see tegelane ei muutuks huumorisketšide tegelaseks, vaid et temast reaalset kasu oleks.

Aastaid tagasi kümnevõistluses ligemale 8000 punkti kogunud Madis Kallasel tuleb nüüd Ida-Viru eriesindaja valikuga täppi panekuks panna edukalt kokku rohkem kui kümme ala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles