Ljubov Dorošenko: "Ukrainlased on valmis parema tuleviku nimel kõvasti pingutama"

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Ljubov Dorošenko käes olevad raamatud on välja antud Eestis ja mõeldud Eestisse saabuvatele pagulastele, ent nüüd kasutatakse neid ka Ukraina laste õpetamisel.
Ljubov Dorošenko käes olevad raamatud on välja antud Eestis ja mõeldud Eestisse saabuvatele pagulastele, ent nüüd kasutatakse neid ka Ukraina laste õpetamisel. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Augusti alguses käis MTÜ Igale Lapsele Pere delegatsioon Kiievis, külastas sõjas traumeeritud lastega tegelevaid perekeskusi ning korraldas sealsetele töötajatele neljapäevase traumateadliku sekkumise koolituse. Ukrainas käinud vabatahtlike meeskonda kuulus ka mittetulundusühingu Ida-Viru esinduse juht Ljubov Dorošenko.

Vabatahtlikud suundusid Kiievisse Ukraina endise lastekaitse ombudsmani Mõkola Kuleba asutatud ühingu Save Ukraine kutsel.

Ljubov Dorošenko sõnul tegutseb Kiievis ja teistes Ukraina linnades 16 selle ühingu perekeskust. Nende eesmärk on aidata sõja tõttu traumeeritud lapsi ja nende peresid, osutades neile individuaalset psühhoteraapilist abi ning toetades neid sõja tõttu pooleli jäänud haridustee jätkamisel. "Et lapsed saaksid jälle elu nautida ja unistada ning paremasse tulevikku uskuda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles