Sõda: siin- ja sealpool reaalsust

Copy
Arutelul osalenud Aleksei Gorbunov, Pavel Gavrilin, Aleksei Panin, Roman Katšanov ja Artemi Troitski püüdsid vastata kõikidele küsimustele võimalikult ausalt ja kohati karmiltki.
Arutelul osalenud Aleksei Gorbunov, Pavel Gavrilin, Aleksei Panin, Roman Katšanov ja Artemi Troitski püüdsid vastata kõikidele küsimustele võimalikult ausalt ja kohati karmiltki. Foto: Irina Kiviselg / Põhjarannik

Jõhvi esimese sõjavastase sõltumatute filmide festivali lõpetas 30. augusti õhtul Amadeusi kinosaalis peetud paneeldiskussioon. Arutelu juhtis ajakirjanik Artemi Troitski ning sellest võtsid osa näitlejad Aleksei Gorbunov ja Aleksei Panin, režissöör Roman Katšanov ning festivali korraldaja Pavel Gavrilin.

Näitleja Aleksei Gorbunov on alates 2014. aastast elanud Odessas − seda linna peab ta maailma parimaks ja seal on tal ka oma maja. Sõda aga tabas teda Kiievis.

"Veebruaris olid meil Kiievis varahommikust hilisõhtuni filmivõtted. 24. veebruar anti meile vabaks ning eelmisel õhtul magama minnes veel mõtlesin, et enne homset keskpäeva ma silmi küll ei ava. Kell 4.15 aga ärkasin mingite kärgatuste saatel... Kogu meie maja evakueeriti ning tundus, nagu oleks tegu filmivõtetega − niivõrd ebareaalne tunne oli. Õudne!"

Tagasi üles