Seenetark: "Eelmisel aastal ostsin esimest korda elus poest seeni, nüüd sõin kuu aega jutti seenetoite"

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Anneli Bobrov näitab toredat riisikat (paremal), mis on maitsev söögiseen ja kõlbab otse pannile panna. Seda on lihtne segi ajada võiseenega, mis tahab kindlasti kupatamist.
Anneli Bobrov näitab toredat riisikat (paremal), mis on maitsev söögiseen ja kõlbab otse pannile panna. Seda on lihtne segi ajada võiseenega, mis tahab kindlasti kupatamist. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Seenetarga Anneli Bobroviga tasub nii seenenäitusel ringi vaadata kui ka metsaretkele minna − ta mitte ainult ei tunne seeni, vaid valmistab neist ka kõikvõimalikke roogi.

Pühapäeval ootas Alutaguse rahvuspargi külastuskeskuse õuel külastajaid kaks telki: ühte seadsid korraldajad üles traditsioonilise seenenäituse, teise katuse alt levis mitme tunni jooksul seente praadimise lõhna. Mullu samal ajal oli nii seenevaene, et riigimetsa majandamise keskus (RMK) jättis Kauksis näituse ja perepäeva ära.

"Eelmisel aastal sain vist ühe panniroa tehtud − üle Eesti valitses täielik põud," rääkis aastaid tagasi Ida-Virumaalt Pärnumaale kolinud seenetark Anneli Bobrov. "Esimest korda elus ostsin seeni poest, kui jõulude ajal suur soolaseeneisu peale tuli. Tänavu on tunne, et seened tahavad nüüd topelt paljuneda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles