JUHTKIRI Keskerakonna tõetund Ida-Virumaal

Põhjarannik
Copy
Keskerakonna logo.
Keskerakonna logo. Foto: Internet

Keskerakonnas, mille esindajad olid aastakümneid Ida-Virumaa suuremates omavalitsustes väga kindlalt võimupositsioonil, on pärast erakonna juhtkonna vahetust saabunud segased ajad. Erakond on silmaga nähtavalt lõhenenud, pärast Mihhail Kõlvarti valimist partei etteotsa on sajad liikmed lahkunud ja lahkumiste tulv ei pruugi lõppenud olla.

See, et Keskerakonna sees on mitu Keskerakonda, ei ole aga Ida-Virumaal küll teadmata, sest siin on lõhenemisi ja erimeelsusi kohalike parteilaste seas olnud arvukalt ennegi. Erakonna osakonnad on eri aegadel Ida-Virumaal käitunud ja rääkinud nii, nagu ei kuulukski ühte organisatsiooni.

Kohtla-Järvel ja Narvas hoidsid kohalikud Keskerakonda kuuluvad poliitikud aastaid võimuohje nii tugevasti pihus, et ükskõik mis jamad siin ka üleriigilisele tasandile välja ujusid, anti neile keskkontorist paljud asjad lihtsalt andeks.

Samas tuleb tõdeda, et keskerakondlastega on Ida-Virumaal kaasnenud ka üksjagu skandaale, olgu need seotud korruptsiooniasjadega Kohtla-Järvel ja Narvas või Jõhvi kunagise skandaalse vallavanema Martin Repinskiga.

Eks kõik see kokku saigi põhjuseks, miks Keskrakonnal Ida-Virumaa traditsioonilistes kantsides eelmistel valimistel enam varasemaga võrreldes nii hästi ei läinud. Jõhvis saadi üsna nadi tulemus, Narvas ja Kohtla-Järvel kaotati võim, kuigi esimeses on see nüüd suurte pingutuste toel taastatud.

Vaatamata erakonna praegusele nõrkusehetkele, on nüüd küsimus, kas Keskerakond suudab järgmistel valimistel võimsalt tagasi tulla. Usutavasti ei saavuta ta aga kusagil Ida-Virus enam nii suurt ülekaalu kui aastate eest, kus opositsiooni mõnes omavalitsuses sama hästi kui polnudki. Ja loodetavasti ei teki erakonna siinsetel poliitikutel enam kunagi soovi ega võimalustki ehitada üles poliitilis-majanduslikke toiduahelaid, mis on minevikus nii mõnelgi korral kriminaalsüüdistuse kaasa toonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles