Jüri Schmidt: see on suur asi, kui võid uhke olla nii paljude õpilaste üle

Erik Gamzejev
Uuendatud 4. veebruar 2024, 00:28
Copy
Jüri ja Mall Schmidt on hoolega kogunud ja talletanud ka Ida-Virumaa spordiajalugu.
Jüri ja Mall Schmidt on hoolega kogunud ja talletanud ka Ida-Virumaa spordiajalugu. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Hea treener peab armastama nii oma tööd kui õpilasi ning see on väga liigutav, kui nad ka palju aastaid hiljem külla tulevad või helistavad," ütleb 90aastane legendaarne suusatreener Jüri Schmidt, kelle õpilased on võitnud Eesti meistrivõistlustel ligemale kakssada medalit. Schmidt on alates selle nädala neljapäevast Kohtla-Järve aukodanik. Kultuurkapitali Ida-Virumaa ekspertgrupp tunnustas teda hiljuti elutöö preemiaga.

Põhjarannik käis Jüri Schmidtil ja tema abikaasal Mall Schmidtil Kohtla-Järve ja Valaste vahele jäävas Amula külas Aleksandri talus külas sel teisipäeval. Selles talus on Jüri Schmidt sündinud ja elanud suurema osa oma elust. Linnakorteri Kohtla-Järvel said nad sel ajal, kui nende perre sündisid tütar ja poeg.

Mullu sügisel sai Jüri Schmidt 90 aasta juubelil oma endiselt õpilaselt Maarja Saulepilt, kes kuulub Eesti naiste jalgpallikoondisesse, kingiks koondise särgi, kus kirjas nimi Schmidt.
Mullu sügisel sai Jüri Schmidt 90 aasta juubelil oma endiselt õpilaselt Maarja Saulepilt, kes kuulub Eesti naiste jalgpallikoondisesse, kingiks koondise särgi, kus kirjas nimi Schmidt. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles