Tallinna Tervishoiu Kõrgkool kavandab olulist sammu kõrgharidusvõimaluste laiendamisel Ida-Virumaal, avades seal 2024. aasta sügisel tervisedenduse õppekava

Copy
Uuel õppeaastal avatakse Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli Kohtla-Järve struktuuriüksuses Kukrusel oluline uus tervisedenduse õppekava.
Uuel õppeaastal avatakse Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli Kohtla-Järve struktuuriüksuses Kukrusel oluline uus tervisedenduse õppekava. Foto: Erakogu

Uuel õppeaastal avatakse Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli Kohtla-Järve struktuuriüksuses Kukrusel oluline uus tervisedenduse õppekava. See õppekava on suunatud neile, kes soovivad ühiskonnas vähendada tervise ebavõrdsust, edendada vaimset, sotsiaalset ja füüsilist heaolu, omandada teadmisi tervist mõjutavatest teguritest ning arendada oskusi terviseprobleemide ennetamiseks ja terviseprogrammide kavandamiseks, elluviimiseks ning ka nende hindamiseks.

Uus õppekava pakub ainulaadset võimalust saada rahvatervise valdkonna spetsialistideks ning panustada ühiskonna tervise edendamisse ja heaolu suurendamisse. See õppekava annab üliõpilastele väärtuslikud teadmised ja oskused, mis aitavad neil muuta maailma tervislikumaks ja paremaks kohaks elamiseks.

Foto: Reklaam

Õppekava hõlmab erinevaid teemasid, nagu tervisedenduse alused, rakenduslik tervisedendus, rahvastiku tervis globaalselt. Tervisedenduse õppekavas on suunatud rõhk sellele, et üliõpilased oleksid lõpetades ettevalmistatud töötama kogukonna tasandil. Lõpetamise järel suudavad tulevased spetsialistid hinnata oma kogukonna tervise vajadusi, seada asjakohaseid prioriteete, algatada tõenduspõhiseid tervist edendavaid programme ja hinnata nende programmide tõhusust. Eesmärk on vähendada oma kogukonnas tervise ebavõrdsust, ennetada haigusi ja vigastusi ning edendada heaolu. Lisaks sellele õpivad üliõpilased seda, mis mõjutab inimeste tervisekäitumist ning kuidas kujundada tervislikku käitumist soodustav keskkond, kuidas suunata ja motiveerida inimesi tervislikele valikutele.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool kavandab olulist sammu kõrgharidusvõimaluste laiendamisel Ida-Virumaal.
Tallinna Tervishoiu Kõrgkool kavandab olulist sammu kõrgharidusvõimaluste laiendamisel Ida-Virumaal. Foto: Erakogu

Uus õppekava annab üliõpilastele võimaluse rakendada oma teadmisi ja oskusi erinevates organisatsioonides ja asutustes, nagu koolid, lasteaiad, kohalikud omavalitsused, Tervise Arengu Instituut, Tervisekassa, Terviseamet, ministeeriumid, aga ka erinevad mittetulundusühingud jne. Lõpetanud saavad aidata kaasa terviseprobleemide lahendamisele, tervist toetava keskkonna ja võrdsete võimaluste loomisele ning inimeste teadlikkuse suurendamisele tervislike eluviiside olulisusest.

Kes on tervisedendaja?

Tervisedendaja on kõrgharidusega spetsialist, kes töötab selle nimel, et parandada ja edendada tervist ning heaolu ühiskonnas, kogukonnas või indiviidide seas. Tervisedenduse eesmärk on ennetada haigusi, pikendada eluiga ning parandada elukvaliteeti. Tervisedendaja roll on mitmekülgne ja hõlmab erinevaid tegevusi, sealhulgas haridustööd, tõenduspõhiste programmide ja poliitikate kujundamist, tervise huvikaitset ja kogukonna toetust. Tervisedendaja on initsiatiivikas, analüütiline, kriitiliselt mõtlev, hea koostöö- ja läbirääkimisvõimega, empaatiline, usaldusväärne, loov ja hea pingetaluvusega spetsialist.

Tervisedendaja peamised ülesanded:

• terviseteabe levitamine ja tervislike eluviiside motiveerimine,

• tervistavate teenuste arendamine,

• eluviiside mõjutamine ja käitumisriskide vähendamine,

• haiguste ja vigastuste ennetamine,

• tervist soodustava elukeskkonna kujundamine.

Tervisedendaja töö on väga oluline, sest see aitab vähendada tervishoiukulusid, parandada elukvaliteeti ja pikendada eluiga. Tervist edendavad tegevused aitavad vähendada krooniliste haiguste esinemissagedust ning soodustavad vaimset ja füüsilist heaolu. Tervisedendajate töö aitab luua tervislikuma ja tugevama ühiskonna, kus inimesed on teadlikud tervislikest valikutest ja neil on vahendid, et neid ellu viia.

Tervisedendajate töö aitab luua tervislikuma ja õnnelikuma ühiskonna.

Kuidas saada tervisedendajaks?

Tule õppima Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli Kohtla-Järve struktuuriüksusesse!

Foto: Erakogu

Dokumentide vastuvõtt:

10.06.2024 – 28.06.2024 avalduste ja isikuandmete täitmine SAISis (ööpäev läbi, avalduste vastuvõtt lõppeb 28.06.2024 kell 16.00),

26.06.2024 – 28.06.2024 avalduste, dokumentide vastuvõtt kõrgkoolis kohapeal aadressil Lehe 12, Kukruse.

Rohkem infot: www.ttk.ee

Foto: logo

 

Tagasi üles