Juubelit tähistav festival "Jazz Time" toob Sillamäele muusikuid ligemale kümnest riigist

Copy
Estonian Voices.
Estonian Voices. Foto: JazzTime

Sillamäe džässitraditsioon saab tänavu juba 20aastaseks ja värskete meretuulte linn valmistub taas džässi pealinnaks saama: 5.-8. septembrini toimub siin traditsiooniline festival "Jazz Time". Kuulajaid ootab ees neli pikka muusikat täis õhtut.

"Kõik sai alguse 2004. aastal Sillamäe muusikakooli laste- ja noortefestivalist, mis tänu maestro Toivo Undi panusele kujunes tõeliseks aasta suursündmuseks. 2013. aastal avati linnas ka aastaringne džässiklubi, kus on esinema käinud üle 200 Eesti ja välismaa artisti," meenutab festivali direktor Vladimir Võssotski.

FESTIVALI JAZZ TIME 2024 PROGRAMM

Neljapäeval, 5. septembril kell 19 Mere puiestee trepp

Kosmonauci (Poola)

James Werts World Project (USA-Eesti)

Laservalguse elamus ÖÖvalgel, tasuta vabaõhukontsert

Reedel, 6. septembril kell 18 Sillamäe Kultuurikeskus

Vladimir Võssotski Trio (Eesti)

Julia Perminova Trio (Prantsusmaa/Saksamaa/Portugal)

Pilet 12/8 eurot

Laupäeval, 7. septembril kell 18 Sillamäe Kultuurikeskus

Kvart (Eesti-Rootsi) Jazz Time Club & Jazzliit 20 LIVE

DJ Simonred

Pilet 7/5 eurot

Pühapäeval, 8. septembril kell 17 Sillamäe Kultuurikeskus

Estonian Voices 

Julija Zakirova Golden Hour (Läti)

Pilet 18/12 eurot

FESTIVALI PASS: tavapilet 25 €, sooduspilet 15 € (õpilane, üliõpilane, seenior) saadaval AINULT Fientas. Festivali pass tagab sissepääsu kõigile tasulistele kontsertidele.

Korraldajal on õigus teha programmis muudatusi.

Lisainfo: Jazz Time 2024

Festivali avamine on kavas neljapäeval, 5. septembril kell 19 Mere puiestee treppidel. Sellele sündmusele lisab pidulikkust laservalguse elamus "ÖÖvalgel".

Kosmonauci.
Kosmonauci. Foto: JazzTime

"Esimest korda esineb meil ansambel Kosmonauci Poolast. Nende stiil on segu džässist ja uutest, tänapäevastest stiilidest, muu hulgas hiphopist," rääkis Vladimir Võssotski.

Teine selle kontserdi osaleja on James Werts World Project (USA-Eesti) eesotsas vokalist James Wertsiga, kes on Sillamäe džässifestivalil esinenud korduvalt. Kollektiivi liider on pärit Los Angelesest, kuid Eestist on juba ammu saanud tema kodu.

Vladimir Võssotski.
Vladimir Võssotski. Foto: Kaupo Kikkas

Reedel, 6. septembril kell 18 saab Sillamäe kultuurikeskuses taas kuulata Vladimir Võssotski triot, kus teevad kaasa ka Mihhail Nikitin ja Ara Yaralyan, keda võib õigustatult pidada selle festivali alalisteks osalisteks. Nikitini esimene esinemine siin oli 2005. aastal, mil ta oli 14aastane ja õppis Narva muusikakoolis.

Esimest korda saab Sillamäel kuulata Julia Perminova triot (Prantsusmaa-Saksamaa-Portugal). Vene pianist ja helilooja elab Pariisis ning särab Euroopa pealinnade džässilavadel. "See, et teda siin kuulda saame, on suur vedamine. Sellise tasemega artiste õnnestub meil osalema kutsuda tänu sellele, et "Jazz Time" on tuntust kogunud ka kaugel väljaspool Eestit ja meil on nende aastate jooksul tekkinud palju sõpru," rääkis Vladimir Võssotski.

Lisaks festivalil esinemisele nõustus Julia Perminova Sillamäe muusikakoolis noortele muusikutele ka meistriklassi korraldama.

Kvart.
Kvart. Foto: JazzTime

Laupäeval, 7. septembril kell 18 toimub Sillamäe kultuurikeskuses kontsert "Jazz Time Club & Jazzliit 20 LIVE", kus astub üles Eesti ja Rootsi muusikuid ühendav kollektiiv Kvart. Osaleb ka DJ Simonred.

Julia Zakirova.
Julia Zakirova. Foto: JazzTime

Lõppkontsert on Sillamäe kultuurikeskuses kavas pühapäeval, 8. septembril kell 17. Lavale astub noor, kuid juba tuntud esitaja Lätist Julia Zakirova. Tema looming on omamoodi sümbioos funk'ist ning džäss- ja filmimuusikast, millele lisatud fusion´it ja diskomuusikat.

Veel üks tuntud külaline Sillamäe tänavusel džässifestivalil on vokaalansambel Estonian Voices, kes lisab mahukasse festivaliprogrammi Eesti džässi. Sillamäel esitavad nad oma uut muusikat a cappella.

MTÜ Jazz Time kontserdiprogrammi toetavad Sillamäe linn, Eesti Kultuurkapital, Integratsiooni Sihtasutus.

Tagasi üles