NÄDALA KUJU Eneli Jefimova

Copy
Eneli Jefimova.
Eneli Jefimova. Foto: Tairo Lutter / Scanpix

Jõudes esimese Eesti naisujujana olümpiamängudel individuaaldistantsil finaali ning saavutades seal seitsmenda koha, liigutas Eneli Jefimova selle nädala alguses paljude eestimaalaste südameid ja tõi palju rõõmu. Sellele on lisaks sportlikule tulemusele alal, kus meeletult tugev konkurents, aidanud kindlasti kaasa ka tema vahetu ja siiras olemine. Ta ei püüagi varjata oma rõõmupisaraid ja muid emotsioone.

Meenutagem, et Eneli Jefimova on alles 17aastane, kuid jõudnud saavutada ja teha ajalugu juba päris palju. Ta on Euroopa täiskasvanute meister, juunioride maailmameister, kuuekordne Euroopa juunioride meister, Eesti parim naissportlane aastal 2023. Pole imekspandav, et tema kodulinnas Sillamäel tuntakse tema üle erilist uhkust, sest ta on teinud selle linna tuntumaks, ja kõlavad isegi mõtted, et ühe tänava võiks tema auks nimetada.

Tähelepanuväärne on, et Eneli Jefimova on oma treeneri Henry Heina juhendamisel liikunud ülespoole järjekindlalt, kuid mõõdukate sammudega. See süstib tulevikuks veelgi suuremaid lootusi. Aga juba on ta jõudnud absoluutsele tipule nii lähedale, et treeneri sõnul ei ole järgmiseks olümpiaks mõtet seada väiksemat eesmärki kui medali võitmist.

Tagasi üles