JUHTKIRI: Uue direktori leidmise raske koorem

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeruline on leida inimest, kes nüüd, veidi rohkem kui pool aastat enne Kohtla-Järve riigigümnaasiumi avamist oleks nõus ja suuteline projekti võiduka lõpuni vedama.
Keeruline on leida inimest, kes nüüd, veidi rohkem kui pool aastat enne Kohtla-Järve riigigümnaasiumi avamist oleks nõus ja suuteline projekti võiduka lõpuni vedama. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kui me eelmise laupäeva lehe juhtkirjas kirjutasime Kohtla-Järve riigigümnaasiumi probleemipuntrast ning sellest, et oluliseks takistuseks seda lahendada on lastevanemate usaldamatus direktor Irina Putkoneni suhtes, siis sel nädalal teatas viimane oma ametist lahkumisest. 

Paljud asjaosalised peavad seda õigeks sammuks, kuid selge on see, et ministeeriumil läheb nüüd kiireks uue direktori leidmisega. Uus konkurss tuleb aga ehk veelgi keerulisem kui eelmine. Kuigi jah, nüüdseks on ilmselge, et eelmise konkursi tulemus oli paljuski poliitiline ja mõjutatud eelkõige Kohtla-Järve võimude tahtest. On ju siinne linnavõim aastate jooksul suures osas politiseerinud kohaliku hariduselu ning ka Irina Putkonen ise kuulub sellesse "kontrollitud" koolijuhtide ringi.  

Nüüd peab ministeerium näitama, et riigigümnaasiumisse otsitakse eelkõige kohalikust võimust sõltumatut tugevat ja võimekat koolijuhti, kellel on selge arusaam, kuidas käivitada korralikku gümnaasiumi, ning kes suudab võita laste ja nende vanemate usalduse. 

Kuna esimene katse äpardus, püüab ministeerium ka ilmselt ise leida tugevaid kandidaate ning üritab neid veenda kandideerima. Korduv ebaõnnestumine oleks katastroof nii ministeeriumi kui tulevase gümnaasiumi mainele. 

Ent see ülesanne ei saa sugugi lihtne olema, sest on ju Kohtla-Järve gümnaasiumi ümber tekkinud pinged saanud kõlapinda üle terve riigi ning inimesed Eesti eri paigust elavad sündmustele kaasa. Selle kinnituseks on tagasiside ka meie toimetusele, mida oleme saanud nii Tartus, Tallinnas kui teistes kohtades elavatelt inimestelt. 

Muidugi on asjaajamise käpardlikkuse tõttu juba praegu tulevase gümnaasiumi ümber tekkinud negatiivne foon ja seda keerulisem on leida inimest, kes nüüd, veidi rohkem kui pool aastat enne kooli avamist oleks nõus ja suuteline projekti võiduka lõpuni vedama. Seda enam, et pole tegelikult teada, mis seisus eelmisel direktoril asjad pooleli jäid. Aga muid valikuid pole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles