NÄDALA KUJU − Aleksei Voronov

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Voronov.
Aleksei Voronov. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

See oli ju pikka aega avalik saladus, et Narva linnas on kõik ohjad vaid ühe mehe käes ning tegelik linnavõim ei asu mitte Peetri platsil, vaid palju ilmetumas rajoonis Kulgu tänavas, kus on Narva vee-ettevõtte peakontor. 

See, kuidas kunagine Sillamäe komsomolijuht ja hilisem selle linna volikogu aseesimees ning eraettevõtja ühel hetkel oma poliitilise mõjusfääri Narva linna üle viis ja kuidas temast suure renoveerimisprojekti eel sai linna ühe kasumlikuma ettevõtte juht, on omaette teema. Küllap mängisid siin oma osa ka suhted aastatetaguse Narva nähtamatu valitseja, hiljem altkäemaksu andmises süüdi mõistetud Aleksandr Moissejevi ning praeguse riigikogu liikme Mihhail Stalnuhhiniga. 

Fakt on see, et pärast Stalnuhhini mõjuvõimu olulist vähenemist Narvas on Voronovi oma aina kasvanud nüüdseks nii suureks, et piltlikult öeldes ei lapitud ilma tema heakskiiduta linnas enam ühtegi tänavaaukugi. Suvel näitas mees oma mõjukust sellega, kui imes ühe sõõmuga verest tühjaks kogu Narva Keskerakonna, kellega ta vastuollu sattus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles