Bojaar ja holopp ehk Tööjõupoliitikast Jõhvi vallavalitsuses

Siim Avi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Avi, Viljandimaa Põhja-Sakala valla revisjonikomisjoni esimees
Siim Avi, Viljandimaa Põhja-Sakala valla revisjonikomisjoni esimees Foto: Erakogu

Alustuseks, Ida-Virumaaga pole mul mingit sidet, aga Jõhvi valla personalipoliitikas toimuvat kõrvalt vaadata ei ole just meeldiv. Olles sõltumatu, parteitu ja neljakordne kunagine vallavanem (Piirissaarel, Ruhnus, Kõpus, Põhja-Sakala Kõpu piirkonnas), ei saa vaiki olla.

Alustuseks räägin ühe põneva loo Viljandimaalt Põhja-Sakala vallast. Eelmisel aastal õnnestus volikogul nurjata vallavalitsuse Suure-Jaani kooli Tääksi ja Sürgavere õppekoha sulgemise plaan. Mõne aja pärast lõpetati Tääksi õppekoha juhiga tööleping.

Revisjonikomisjoni esimehe ja juristina ei talunud ma valla bojaarilikku käitumist ning subjektiivsust täis ameti ülesütlemine sai edukalt vaidlustatud ja võidetud töövaidluskomisjonis. Töölepingu lõpetamine tunnistati ebaseaduslikuks, kuid ka vald oli õnnelik, sest kahjuks ei võimalda Eesti seadusandlus tööle ennistada või see on seadustes erandlikel juhtudel (töötajate usaldusisik või rasedus).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles