Kriimud ausa mängu klaasil

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Narva linnavõimude terane "stammnaaskel" volikogus Tamara Luigas on seadnud kahtluse alla konkursi firma leidmiseks, kes korraldaks omakorda piirilinna bussiliinide konkursi.

Põhjus selles, et konkursi võitnud õigusbüroo juhatusse kuuluv Allan Viirma on  lisaks veel ühe teise firma juhatuses, kuhu on varem kuulunud ka Narva Bussivedude tegevjuht Silver Peepmaa.

See tõsiasi heidab varju kogu protsessi erapooletusele. Olgugi et nad polnud selle osaühingu juhatuses ühel ajal, vaid vahetasid teineteist välja. Võib selgitada, et  mõlemad on juristid ja on küllaltki levinud praktika, et selles ametis figureeritakse korraga paljude äriühingute juhatustes. Samuti puutuvad Eesti-suguses väikeriigis paljud inimesed omavahel mitmesugustel asjaoludel kokku. Suur osa aktiivseid juriste on õppinud samas kõrgkoolis ja suhtlevad omavahel pidevalt.

Ainuüksi jälg äriregistris, et Viirma ja Peepmaa  nimed on eri aegadel käinud läbi ühe ettevõtte juhatusest, ei anna alust korruptsiooni kahtlustamiseks. Selleks peavad oleme ikka märksa tugevamad ja selgemad seosed.

Ent kui Narva linnavõimud otsustasid kaasata bussihanke läbiviimiseks erapooletu õigusbüroo eesmärgiga, et kogu protsessist jääks võimalikult aus ja puhas mulje, siis tulnuks kanda ka hoolt, et mingidki kübemed seda ei rikuks. Nüüd on aga kahtlustusteks  aines olemas ja loomulikult ei jäta opositsioon seda kasutamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles