Omavalitsuse roll pole ettevõtjale raha teenida

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aastaid ka Ida-Virumaa elanikke oma tivoli ja tsirkuseetendustega rõõmustanud meelelahutusärimees Lauri Viikna on kuri, sest tunneb, et talle tehakse turul liiga. Küll seavad konkurendid alatult oma etendusi vahetult tema tuuride kuupäevade ette, küll lagastavad ja jätavad arveid maksmata, mille eest tehakse vastutavaks Viikna firmad.

Eks meelelahutusturul, nagu teistelgi elualadel, ole ausaid ja vähemausaid tegijaid. Ja muidugi teeb ühe ärimehe tuju kibedaks, kui sa enda arust teed head asja ja käitud korralikult, teised aga kasutavad sinu tehtut ebaausaid võtteid kasutades ära. Paraku ei saa turumajanduse tingimustes kõiki susserdamisi seadusega reguleerida ning seetõttu on Viikna ringkiri omavalitsustele veidi kummaline. Ei saa ju üks valla- või linnavalitsus keelata ettevõtjal oma territooriumil ürituse korraldamist põhjendusega, et "Lauri Viikna ütles, et te ajate oma asja ebaausalt". Kui aga rikutakse mõnda seadust, siis selleks on olemas teised ametiasutused, kuhu pöörduda.

Nagu Viikna juba aastaid on kurtnud, mainib ta ka ringkirjas, et linnades puuduvad sobivad platsid, kuhu ta oma lõburattad ja -masinad korralikult ära saaks mahutada ning kus oleks ka vajalik taristu olemas. Ent ärimehe soov, et omavalitsused hakkaksid maksumaksja raha eest talle selliseid väljakuid rajama, väljub juba igasuguse loogika piirest. Samamoodi võiks ju mõni kaubandusketi omanik nõuda omavalitsuselt talle tasuta hoone ehitamist, kus ta saaks tegutseda ja raha teenida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles