Uurida saab mitut moodi

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu kevadsuvel sai alguse kaks Jõhvi võimudega seotud kriminaalasja, kui uurimist alustati ärimehe ja Jõhvi volikogu liikme Allan Männi ja endise Jõhvi vallavalitsuse liikme Märt Maritsa ning paralleelselt endise Jõhvi vallavanema Tauno Võhmari tegevuse uurimiseks.

Esimese kriminaalasjaga on kapo ja prokuratuur tegelnud väga intensiivselt ja jõuliselt, kuid nagu võite lugeda tänasest Põhjarannikust, on teine asi kogu selle aja kapos õigupoolest tolmu kogunud, ehkki prokuratuuri väitel asjaga tegeldakse.

Kui oktoobri lõpus mõisteti korruptsioonikuritegudes süüdi Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov ja ekslinnapea Jüri Kollo, said nad tingimisi vanglakaristuse. Allan Mänd ja Märt Marits on juba saanud pooleaastase reaalse vangistuse, kuigi asi pole kohtussegi jõudnud. Kohtla-Järve korruptsiooniloos toimis aastaid kuritegelik süsteem, mille käigus tekitati linnale kahju sadu tuhandeid eurosid.

Männi-Maritsa loos on avalikkusele teada ühe sülearvuti kasutada andmise ning Maritsa töölevõtmise fakt. Prokuratuur pole ise rohkem asjadest rääkinud ja see teeb üldpildi kummaliseks. Seetõttu on prokuratuur avalikkusele võlgu põhjalikumad selgitused, mida tõsist on kahtlustatavad veel korda saatnud.

Kuidas ka poleks, igal juhul saab see lugu ükskord lõpu ning on üsna tõenäoline, et saame näha veel üsna põnevaid arenguid, nagu oleme nüüd juba näinud huvitavat ja kohati üsna tavatut käitumist nii kapo, prokuratuuri kui kohtu poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles