Kadunud tee

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mustkunstnikud on hullutanud rahvast silmamoondamistrikkidega, kus asjad lihtsalt haihtuvad.

Mitmedki neist on suutnud kaotada isegi suuri hooneid, ent pole kuulda olnud, et ka kõige võimekamad nendest oleks hakkama saanud mitme kilomeetri pikkuse tee kõrvaldamisega. Eestis on selline asi aga sündinud.

Alles see oli, kui oli põhjust rõõmustada, et pärast põlevkivi kaevandamise lõpetamist Aidu karjääris tehti korda ja muudeti avalikult kasutatavaks Maidla ja Kohtla-Nõmme vahel asuv tee. See tee säästab kõvasti selle piirkonna inimeste aega ja bensiiniraha ning muudab ka sinna kanti jäävad ja loodavad turismiobjektid paremini ligipääsetavaks.

Tänavu suvel avastati aga, et maakonnaplaneeringust on see tee kaotatud − seda pole olemas, kinnitasid  ametlikud kaardid. Põhjuseks on tee lähedusse jääv kaitseministeeriumi lõhkeaineladu. Planeeringu kaartidele ilmus teetriip küll tagasi, ent liikumispiirangud praeguste plaanide järgi ei kao.

Mõistetav, et kaitseväel on oma ülesanded ja huvid. Ent hämmastav on, kuidas lao ja tee planeerimisel ei osanud eri ametkonnad näha huvide konflikti. Praegu ei jäägi ilmselt muud üle kui otsida raha, et teha kilomeetrine uus teejupp, mis tavaliiklejaid lao juurest kaugemale suunaks. See on ilmselt lihtsam ja odavam kui lao liigutamine.

Mustkunstnike trikkide puhul on üldjuhul heaks tavaks, et kaotatud asjad ilmuvad siiski lõpuks välja  ja tagastatakse omanikule. Sama saatus võiks olla ka Maidla − Kohtla-Nõmme teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles