Palun vastake, rahvaesindaja Dmitrijev!

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhjarannik edastas 14. jaanuaril riigikogu liikmele Dmitri Dmitrijevile hulga küsimusi, mis on seotud juhtumiga, kus ta sõiduautoga teelt välja kändude otsa sõitis ja pärast tal rohkem kui 1,5promilline alkoholijoove mõõdeti. Poolteise nädala jooksul pole ta neile vastanud. Saatsime eile talle küsimused uuesti, tööpäeva lõpuks vastuseid ei tulnud, kõnedele ta ei vastanud. Küsime nüüd avalikult veel kord.

Miks tekkis Pedasel olukord, kus teie fraktsioonikaaslane Martin Repinski oli enda sõnul sunnitud teid näkku lööma?

Kas vastab tõele, et ajasite mööda maja taga ja ahistasite teist fraktsioonikaaslast Siret Kotkat? Kui jah, siis mis ajendas teid seda tegema ning kas ja kui palju alkoholi olite te sel hetkel tarvitanud?

Mis põhjusel otsustasite te istuda öösel autorooli ja kuhu kavatsesite suunduda?

Miks te lahkudes ca 20kraadises pakases riideid selga ei pannud − seni avalikkuseni jõudnud info põhjal oli teil avarii hetkel keha ümber vaid saunalina või käterätik?

Mis põhjusel te teelt välja sõitsite ja kui suur võis sel hetkel olla teie sõidukiirus?

Milliseid tervisekahjustusi te teelt väljasõidu tõttu saite?

Kui suur alkoholijoove teil mõõdeti − kas 1,7 promilli vastab tõele?

Kui suured olid teie sõiduauto kahjustused? Kui kalliks läheb eeldatavasti remont?

Kas olete nüüdseks nädalaga jõudnud selgusele, kas peate õigeks jätkata riigikogu liikmena?

Millised järeldused olete toimunust teinud?

Miks olete nii pikalt vaikinud ja hoidunud avalikkusega suhtlemisest ning lasknud sel teemal pikalt ülal püsida ja levida kõikvõimalikel spekulatsioonidel, mis  kahjustavad nii teid ennast, Keskerakonda, poliitikuid ja riigikogu laiemalt, aga samamoodi ka Ida-Virumaad, kelle maine pole niigi kõige parem?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles