Väga ohtlik pretsedent

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

See, mil moel keskerakondlasest riigikogu liige Dmitri Dmitrijev oma purjuspäi sooritatud kännuralliga kriminaalsüüdistustest välja vingerdas, loob äärmiselt halva ja ohtliku pretsedendi.

Rahvasaadiku eeskujul võivad edaspidi mitmed teisedki roolijoodikud tulevikus loota selle peale, et kriminaalkuriteost pääsemiseks võib piisata jutust, et tarbisin alkoholi pärast avariid. Kindluse mõttes võiks sõidukisalongis üks alkoholipudel asitõendina käepärast olla, aga nagu näitas Dmitrijevi juhtum, saab heal juhul läbi ka ilma. Kokkuvõttes tähendab see seda, et meie teedele võib lisanduda teiste elusid ja tervist ohtu seadvaid roolijoodikuid, sest kriminaalvastutusest pääsemise ere näide on olemas.

Keskerakond on olnud üks nendest parteidest, kes on kõva häälega rääkinud, et võim võõrandub rahvast. Dmitrijevi lugu süvendab aga veelgi enam hoiakuid, et neile, kel raha ja võim, on lubatud märksa rohkem kui tavakodanikele. Kui keskmise palga saajale pole sellises loos puhtalt pääsemise nimel liiklusalaseid seadusi ja nende halle alasid väga hästi tundvate juristide palkamine taskukohane, siis riigikogu liige võib seda endale lubada.

Dmitrijevi ainuvõimalik käitumine oma ja erakonna maine säästmiseks oleks parlamendist lahkumine. Väheveenvad selgitused muudavad teda vaid halenaljakamaks. Dmitrijev on varem kinnitanud, et ei lahku riigikogust, sest tahab palehigis tööga oma eksimuse Ida-Viru huvides heastada. Sellisest saadikust, keda tõsiselt ei saa võtta, pole Ida-Virule mingit kasu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles